I dagens stress är det lätt att glömma bort sina egna sinnen, ett sinne som är viktigt att ta hand om och att underhålla är barnasinnet, det ger oss en hel del fantasi och kreativitet. Om vi istället helt tappar barnasinnet är vi ofta stressade, tråkiga och fantasilös, något som i sin tur har en tendens till att påverka våra barn. När vi som föräldrar tappar allt vårt barnasinne så får vi lättare för att missuppfatta våra barn och även irritera oss lättare.

spela angry birds på ipadLek för vuxna

Lek är utvecklande för hjärnan, både för barn och vuxna. Det får oss att tänka i nya banor och ofta har lekar med att växa upp att göra. Samtidigt använder barn lek till att utforska medan vi ofta använder lek för att läxa upp och göra barnen bra vuxna. Istället bör vi låta barnen leka fritt och inte lägga in värderingar i barnens lek.

Att tillåta sig själv som vuxen att leka kan vara en svår femma och vissa finner sig ganska naturligt i leken medan andra tycker att det känns krystat och jobbigt. En lek som de flesta vu xna gillar är faktiskt spel på onlinesidor, om det så är det ungdomliga Starcraft, World of Warcraft eller det mer vuxna casinospelet så är det väldigt populärt. På Pokerstarsfår man nu möjligheten att spela via mobilen, något som många gör. Spel som Wordfeud, Angry Birds och Rumble är alla spel som har varit väldigt populära appar som vi har tagit hem till mobilerna. Vissa är strategispel som påminner om Alfapet medan andra är rena spel med målet att döda grisar med fåglar.