I ett samhälle där fetma, depression och stress blir allt vanligare så gäller det att försöka hitta en bra balans i livet, inte bara för din egen skull utan även för dina barn. Och i och med att vi lever i en digital värld idag som bidrar till att det bli mycket stillasittande så gäller det att regelbundet hitta på lite roliga aktiviteter som du kan göra tillsammans med dina barn. Eller varför inte slå till på stort och se till att engagera ditt barns vänner också?

Att leka utomhus är bland det bästa som finns när man är barn, speciellt om man har mycket spring i benen. Men ibland kan det vara svårt att hitta på vad man ska göra om man mestadels är van vid att sitta inne och spela TV eller datorspel. Då kan man behöva en knuff i rätt riktning och det är där du som förälder kommer in. Investera i ett hopprep, en rockring eller varför inte en fotboll? Med hjälp av några klassiska leksaker så kan man hitta på allt möjligt skoj och det är inte bara roligt utan det ger även många hälsofördelar i och med att barnet får naturlig motion.

Minnen för livet

Förutom att dagligen vara ute och leka så kan det vara roligt att åka på utflykt. Om du är bosatt i Stockholm så finns det egentligen ingen gräns för hur mycket du skulle kunna hitta på tillsammans med ditt barn. Du kan exempelis åka till Junibacken och ta del av hela Astrid Lindgrens sagovärld där du bland annat får träffa Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga.

Om du har ett barn som gillar djur så ska du absolut ta med honom/henne till Skansen ute på Djurgården. För det första brukar barn gilla att åka spårvagn och för det andra så kommer de garanterat att bli fascinerade av alla de fina djur som finns att beskåda i de olika inhägnaderna. Man brukar även kunna få testa på att rida eller klappa på alla de snälla djur som finns på barnens avdelning som kallas för Lill-Skansen. Det kommer garanterat att bli ett minne för livet!