Barn är vår framtid och med det vårt hopp. Många äldre kan känna en viss oro med att de spenderar allt mer tid framför en skärm. Men, man ska inte tvivla på barns förmåga att anpassa sig. Genom att spela lite schack kan de få en utmärkt koncentration, vilket är något man märkt av vid Tegelhagens skola.

128262-boy-playing-chessBarn är ett folk och dom bor i ett främmande land. Ja, den visan kan vi alla. Och vi alla vet att barnen är vår framtid och med det ska vi göra vårt bästa för att den framtiden ska bli så ljus som möjligt. Vi har i tidigare inlägg skrivit och tipsat om barnkalas, men nu tänkte vi gå in mer på barns lärande. Visst, man lär sig genom att leka och ha kul. Men för att få en så bra start i livet som möjligt gäller det att man är stimulerad, och stimulerad blir man utan ett parti schack. Något eleverna vid Tegelhagens skola fått erfara.

Spela schack under skotiden

”Min strategi är att ha så många gubbar som möjligt ute på plan. Då kan de hålla koll på vad hon gör. Och då kan hon inte heller skydda sina pjäser.”

Citatet kommer från en kille vid namn Felix som går igenom sin strategi om hur han ska försöka vinna spelet. I skolan har man nu börjat införa lektioner där barnen spelar schack. Detta har resulterat i att klimatet i klassrummet har blivit lugnare samt att eleverna anser att de kan koncentrera sig bättre.

”Schack är en ”artig” sport där man inte förväntas jubla när man vinner och som har ett högre syfte än att bara skrika ut att man har vunnit.”