För att man plötsligt blir vuxen behöver inte betyda att man inte får leka. De flesta vuxna har dock en helt annan sorts leksak och dessa är betydligt större och dyrare än de våra barn leker med. Det talas självklart om en bil. Bilen som så många har som hobby och intresse, bilar som vi redan som barn leker med i miniatyrform.

Medan sättet förändras för när vi blir äldre så har vi fortfarande ett behov att leka och som äldre handlar det om bilar och fordon i överlag. Vi gillar att skruva, köra och styla dem och oavsett om man är mekaniskt lagd så är bilar ett intresse då det finns ett stort antal bilsporter. Bilsporterna handlar ofta om:

  • Bilens utseende, här talar vi om tuning och att styla bilen med stripes och kjolpaket.
  • Bilens ljud, det finns de som tävlar i högsta möjliga decibel. Då gör man det som kallas för att bygga ljud. Baslådor och högtalare i stort antal i bilens baklucka och dörrar är det vanligast.
  • Bilar är självklart även till för att köras och bilsporter som går ut på att tävla i hastighet är populära. Nascar, Rally, Racing, Offroad, Drifting och så vidare är alla bilsporter som vi sysslar med.

Begagnat är ett bättre köp

För de som vill köpa ny bil så är det självfallet kul med nytt. Men det finns en klar fördel med att köra begagnat. Begagnade bilar har ofta gått en bit men har fördelen att få behålla sitt värde i större utsträckning än de sprillans nya åken som sjunker direkt. Med en begagnad bil kan man också känna sig mer fri att skruva och mecka, kanske är det lättare att hitta reservdelar också. Dessutom är reservdelarna inte lika dyra.

Det må vara spännande, men att köpa en helt ny bil är sällan smartast. Det höga inköpspriset svider i plånboken och värdefallet, som kan halvera bilens pris efter bara några år, driver vissa till vansinne.

En tre till fem år gammal bil med inte alltför många mil på mätaren är ett mycket bättre köp. Som andrahandsköpare slipper du den största initiala värdeminskningen, men kan ändå ta del av en del garantier som tillverkare och bilhandlare erbjuder.