Som förälder får man räkna med att önskelistorna inför julen redan börjar tillverkas under sommaren. För de mindre bygger önskelistan främst på urklipp från diverse leksakskataloger medan stilen har en förmåga att bli mer raffinerat ju äldre som barnen blir. Oavsett vad man faktiskt tänker köpa, kan man kanske inte klandra dem. Julen är för många en stor högtid och den har dessutom ett skimmer av mystik och magi runtomkring sig, som gör att till och med de vuxna försätts i ett annorlunda och julspecifikt sinnestillstånd.  Varför skulle så många annars anstränga sig så mycket för att ordna den perfekta julen, och dessutom gå runt och nynna på jullåtar under tiden?

Ett kap för köpsugna föräldrar

Att ge barnen allt som de önskar sig kan dock vara svårt, och är kanske inte heller önskesevärt. Även om man önskar sig saker kan det vara en nyttig lärdom att vissa önskningar går i uppfyllelse medan andra inte gör. Pengar kan vara ett problem, speciellt i december då det också är mycket annat som ska betalas. Ett tips för föräldrar som vill kunna få ut mer för pengarna är att leta efter fynd och leksaker till lägre priser på webbplatsen http://fyndiq.se/barn/. Hos Fyndiq.se hittar man det mesta som man kan tänka sig till sina barn. Samma varor och produkter som på andra platser, men till nedsatta priser. Vad kan vara en bättre lösning när det lackar mot jul?

Julens engagemang

Inför och under julen ökar engagemanget, generellt sätt, för att bekämpa fattigdom och speciellt då fattigdom bland barn. Förmodligen är anledningen att fler väljer att på olika sätt engagera sig för att konstrasterna mellan dem som har råd och dem som inte har råd, blir synligare mot hur det är under resten av året. Julen är också en känslosam tradition, som för många handlar just om familjen och att hjälpa andra. För några dagar verkar det som att jorden blir en lite mänskligare plats. En av dem som ordnar julklappar till barn som inte har det speciellt gott ställt, är Malin Lundqvist, som man kan läsa mer om här.