Att leka är bra för våra barn har de flesta uppfattat och att det handlar mycket om att barnen ska få uppleva, utforska och utvecklas. Genom lek får barn testa gränser och sätta ihop scenario som annars kanske inte skulle uppträda utan leken. Detta gör det möjligt för barn att bearbeta olika processer och med just en bra leksak så lär de sig till nästa gång. Såhär står det om lek i en artikel i SvD.se:

Magnus Attnäs förklarar att han ser på leken som ett sätt att både använda sin fantasi och att lära sig att tänka självständigt. När barnen leker tillsammans hamnar de hela tiden i situationer som kräver att de löser olika slags problem. Han framhåller också att det är viktigt att leka det man har varit med om. Det är ett sätt att bearbeta nya erfarenheter.”

Barn skaffar ofta en favoritleksak och som förälder kan man känna ett tungt ansvar att det ska bli en bra leksak som barnet får. Dock kan man inte riktigt förutspå sådana saker, man kan få en hint om hur man skall gå till väga för att välja rätt leksak. När man sedan gjort det där valet av leksak så är det en bra idé att minnas att det inte handlar om kvantitet när det kommer till att ge sina barn leksaker, utan det handlar mer om kvalité.

Överös inte barnen med leksaker

Man kan välja leksaker till sina barn och det finns riktigt bra sätt att hitta billigare leksaker. Hos Kampanjjakt.se kan man få en till ett riktigt bra pris på något som skulle kosta er mer utan just den kampanjen. Men satsa då på något som barnet vill ha, risken med att barnet väljer bort och blir uttråkad av sina leksaker blir större om de inte lär sig att uppskatta det de har.