Att hitta en balansgång när det kommer till ens barn är inte det enklaste. Självfallet vill vi ge vårat eller våra barn den mest fantastiska och bästa uppväxten vi kan tänkas ge dem. Att de ska få de bästa förutsättningarna för att blir vad de vill. Men, risken att vi är en förälder som curlar sitt barn är stor, och kan med det få mer negativa än positiva konsekvenser. Här kommer dock lite tips för en perfekt fest som får ditt barn att känna sig som en prins eller prinsessa utan att sedan bli envåldshärskare.

  • * Ballonger – vad är en födelsedagsfest utan ballonger? För att lyxa till det använd gasballonger med ballongpinne som sedan barnen kan ta med hem.
  • * Fiskedam – den bästa leken är när alla får ett pris. Vill ni bli årets föräldrar så satsa på att byta ut apelsinen mot en spännande leksak
  • * Specialbeställd tårta – alla barn har en favoritfigur. Låt den figuren få bli tårta.

Är du en Curlingförälder?

Svd-skribenten Maria Carling skriver om Curlingföräldern på ett mycket bra sätt och ger en liknelse med ett ägg: att barnet är som gulan i ett ägg – helt skyddad från allt det onda som finns. Och det är just det som är det farliga, att föräldrarna vill skydda sitt barn för mycket. Livet handlar om att man åker på motgångar som man lär sig av och sedan blir starkare av. Självklart ska en förälder finnas till hands, men då mer som ett skyddsnät. Om du känner att det är ditt barn som bestämmer och du tappat all kontroll bör du för både ditt och barnens skull ändra på dig.