Doppresenten är viktig

doppresent kläderEn speciell tid i både föräldrarnas och barnets tid är dopet, det är här familjen, släkt och vänner får chansen att alla välkomna det lilla barnet till världen. Detta gör vi då som sagt genom att döpa barnet. Den kristna traditionen säger att detta ska göra att barnet sedan har en plats i himlen, själva dopet fungerar som ett beskydd.

Idag har dopet en liten annorlunda betydelse och syftar på att fira barnets födelse, ge den dess namn och ge barnet gåvor. Oftast är gåvan en speciell sådan och just leksaker är inte jättevanliga i dopsammanhanget. Vanligaste är att man köper kläder, presentkort, prydnadssaker och möbler.

Att hitta den perfekta doppresenten

BarndopDet är inte lätt att konkurrera med andras doppresenter och risken för att det ska bli dubbletter är inte helt ovanligt. Det man kan göra är att köpa en doppresent från BondeofSweden.se, där finner man unika föremål som kommer att uppskattas långt efter att dopet har varit. Tips på doppresent som kommer att användas länge är en specialdesignad lekkista med fin text på, eller varför inte ett smyckeskrin att samla alla dopgåvor i form av örhängen och halsband som barnet inte kommer att använda fören långt senare. Alternativet är en egen liten barnstol som kan stå prydligt i barnets lekrum, sådana brukar ofta gå i arv och uppskattas mycket. När kungahuset döpte Estelle så var det ett lass av gåvor som gavs bort från både privatpersoner och Sveriges kommuner. Få inspiration av Estelles gåvor och hitta det unika exemplaret som du vill ge bort.

 
 

About the author

More posts by