I dag skriver vi om barnkalas och tipsar på sätt att göra detta både billigt, kreativt och roligt. Vi skriver även om hur man inte behöver köpa allt inför ett kalas utan att man ofta kan hyra det som behövs för en riktigt lyckad fest.

barn leker bilI Dagens Nyheter kan vi läsa att det faktiskt inte behöver bli vare sig dyrt eller krångligt med barnkalaset, det som har växt till enorma proportioner kan lätt minskas igen, om man bara bestämmer sig för det, oavsett vad andra föräldrar tycker. Man behöver alltså inte hänga med i den press som finns kring just kalaset för sitt barn utan man kan undvika ett dyrt kalas och ändå ha det trevligt och mysigt. Även i Göteborgs-Posten finns det starka reaktioner kring hetsen att bjuda alla barn på barnkalas, och den kostnad och stress som detta medför på föräldrarna, och kanske även barnen som känner av sina föräldrars oro och kanske dessutom ekonomiskt trånga sits.

Barnkalas i parken med korv och skattjakt

Tips i samma artikel på vad man faktiskt kan göra för att minska kostnaderna när det gäller ju barnkalas är att istället för att bjuda tjugofem barn på lekland att grilla korv i trädgården eller i parken, där man även kan anordna en skattjakt och hänga allt från godispåsar till sockerdricka i träden. Men man kan även med fördel låta sitt barn ta med sig sina närmaste vänner på en vuxenfika och bio, något som kanske uppskattas mer än att springa runt och trängas på ett lekland. Andra tips vi får är att åka till en 4h-gård och leka bland djuren, det är verkligen att kombinera nytta med nöje.

Andra tips vi får är att man faktiskt kan hyra porslinet till kalaset, vilket minskar både tiden att köpa in matchande porslin samt att man sedan heller inte behöver diska, det sköts nämligen av företaget som hyr ut. För att hyra porslin i göteborg kan man titta in KikiRiki.