Förr i tiden, tillbaks på den gamla goda tiden, så handlade det om att vara ute i naturen och leka och sedan läsa i böcker och skriva för hand för att lära sig. Nu, nu däremot går det att ta tills sig kunskap på ett roligt och intressant sätt.
 

Ja, utvecklingen har gått framåt och hur det kommer att påverka oss vet vi inte riktigt. Men, vi vet att vi lever i en spännande tid och att nu måste vi ha kunskap och en bra grund att stå på för att ha stora chanser att komma någon stans här i livet. Och, nu när de smarta telefonerna, alla häftiga paddor samt att vi, om de går sönder, kan laga trasig skärm på nolltid så är det en helt ny värld som öppnat sig för oss. Och, vad gäller barn så finns det mängder av olika applikationer som de kan använda sig av: både att leka med, att lära sig och att både lära och leka på samma gång. För visst är allt man gör på en ipad roligt? Men, sedan kan man ställa sig frågan om hur länge som det kommer vara roligt och intressant. Detta är vad olika forskare har gjort och med detta kommit fram till att vårt intresse svalnar om vi inte utvecklas. Detta kommer från experten Nicholas Negroponte som delade ut läsplattor till fattiga barn som var analfabeter. Resultatet var att de började lära sig – och detta i snabb takt. Vi har en vilja att lära oss och bara vi kan se att vi utvecklas så kommer vi att fortsätta med att göra det.

Populära spel

Det ska vara meningsfullt och vi ska ha det roligt under tiden. Det är vad man  vill försöka få in när spel och lärande tas fram till yngre. Här kommer några spel som låter barnen att upptäcka och att lära sig saker på samma gång:

  • Baby View – där de minsta kan träna sin syn. Detta redan när de är endast några månader gamla.
  • Giggle Shapes & Colors – från 6 månader och uppåt.
  • AlphaBaby – spelet där ditt barn ritar med hjälp av ljudeffekter. Här finns en öppen programvara vilket betyder att vem som helst kan få gå in och kolla hur det är uppbyggt.

Tänk på att oavsett hur bra det må vara för barnen att sitta framför en skärm och leka så kan det vara bra att de får gå ut och även leka i det fria. Vad kommer annars hända med deras imunförsvar?

 

Vad kommer hända i framtiden? Nu när Nicholas visar att det inte behövs lärare som visar vad vi ska och inte ska göra så kanske det inte behövs att ha lärare? Kanske kommer all undervisning i skolorna i framtiden ske med hjälp av webbkameror och kasnke kommer inte barnen längre kunna skriva för hand. Det kommer då syna vilken typ av uppväxt man haft och kanske kommer allt sedan att vända när det inte längre anses häftigt att använda sin mobiltelefonen eller surfplatta till allt utan vi kommer kanske värdesätta det äkta, det riktiga med att kunna skriva för hand.